Skip to content

De slag om de sjerp in Genk kost de PVDA twee zetels

De grote clash tussen Zuhal Demir en Wim Dries, met als inzet niets minder dan de burgemeestersjerp, kost de PVDA twee zetels in Genk.

“We voelden al dat het heel moeilijk ging worden hier”, vertelt lijsttrekker Gaby Colebunders. “Veel mensen rondom ons, die al jaren voor de PVDA stemmen, hebben vandaag strategisch gestemd, namelijk tegen Zuhal Demir als burgemeester. Dat betalen wij cash. Dat zie je ook aan het feit dat wij een pak meer stemmen halen voor de provincieraad dan voor de gemeenteraad in Genk.”

Als we kijken naar de andere parameters, zoals het aantal leden, basisgroepen en actieve medewerkers tijdens onze campagne, dan gaat onze afdeling in Genk stevig vooruit: we tellen nu 250 leden tegenover 150 zes jaar geleden, vijf actieve basisgroepen tegenover drie groepen zes jaar geleden en meer medewerkers dan ooit tevoren. Maar dat mocht helaas niet baten. De clash tussen Dries en Demir heeft alle aandacht naar zich toe getrokken. Alle partijen verliezen daardoor stemmen. Groen haalt zelfs geen zetel meer.”

“Wij kijken gelukkig verder dan onze neus lang is, vervolgt Colebunders. We zetten een prachtig resultaat neer in Hasselt, in Lommel, in Leuven, in Gent, in Sint-Niklaas, in Mechelen en in tal van steden en gemeenten in de provincie Antwerpen (Turnhout, Geel, Ekeren, Brasschaat, …). Daarmee halen we onze nationale doelstelling helemaal binnen: alle provinciehoofdsteden veroveren en zoveel mogelijk vooruit gaan in de provincie Antwerpen. We zitten helemaal op schema voor 2019.”

“Ook in Genk gaan we de PVDA verder op de kaart zetten, besluit Colebunders. Eén op drie kinderen hier groeit op in armoede. Door heel de framing van Demir en consoorten zijn de verkiezingen nu over iets totaal anders gegaan. Maar dat heeft het probleem van de groeiende armoede, het onderwijs, het werk natuurlijk helemaal niet opgelost. Wij gaan verder knokken voor de Genkenaren.”

debug info: this is the footer for domain genk
debug info: this is the footer for domain for existing data