Nieuws

Politiek op mensenmaat of uit eigenbelang?

Als inwoner en lijsttrekker voor de PVDA in de mooie en multiculturele stad Genk is het de laatste weken toch schrikken als ik de krantenkoppen bekijk. Op twee weken tijd komen drie kopmannen van ons stadsbestuur in opspraak. Eerst Angelo Bruno, onze eerste schepen, die een deal van meer dan 4 miljoen wil sluiten met Infrax, waarvan onze burgervader Wim Dries voorzitter is van de raad van bestuur. Nu moet 2de schepen, Ali Caglar, voor de correctionele rechtbank verschijnen, op verdenking van corruptie en valsheid in geschrifte.

PVDA interpelleert Wim Dries en Angelo Bruno over geheime deal rond miljoenensubsidie

De PVDA-fractie in de Genkse gemeenteraad zal burgemeester Dries en eerste schepen Bruno stevig aan de tand voelen over de geheime deal die zij willen sluiten rond de miljoenensubsidies voor het zonnepanelenpark van Bruno in Munsterbilzen.

Syndicalisten in actie voor met ontslag bedreigde vakbondsafgevaardigde

Militanten van de ABVV voerden maandagochtend actie aan Norbord. Het Genks bedrijf wil een vakbondsafgevaardigde afdanken. De redenen die ze gebruiken zijn onduidelijk. Wel is duidelijk dat directie de syndicale vrijheden niet respecteert.

 

“De solidariteit tussen de klanten en de werknemers is enorm”

Carrefour plant de winkel in Genk te sluiten. Het is deel van een plan waarbij men 1.233 jobs wil schrappen. Ook is de directie van plan de werkomstandigheden en de lonen van het personeel aan te pakken. Carrefour heeft “helaas geen keuze”, zegt de CEO. Moeilijk te geloven als je ziet hoe kolossaal rijk de hoofdaandeelhouders van de groep zijn. We gingen in gesprek met Anniek Bollen, werkneemster bij de Carrefour en syndicaal (zeer) actief bij LBC.

PVDA verzet zich tegen de sluiting van de carrefour in Genk

PVDA verzet zich tegen de sluiting van de carrefour in Genk

Supermarktketen Carrefour heeft vandaag het herstructureringsplan voor Belgie aangekondigd. De keten die in 2016 nog meer dan 1 miljard winst maakte, maakt nu bekend dat er in Belgie 1233 banen zullen verdwijnen. Ook de carrefour hypermarkt in Genk zou moeten sluiten. Hier staan er 90 banen op het spel.

Gratis parkeren voor treinreizigers aan het station in Genk

Sinds 1 augustus is de parking aan het station in Genk ook voor treinreizigers betalend. 

PVDA Genk voert actie voor elk kind dat in een kansarm gezin geboren wordt

Liefst 29,9% van de Genkse kinderen wordt geboren in een kansarm gezin. Daarmee stijgt Genk naar het tweede hoogste percentage van Vlaanderen. PVDA Genk voert actie voor maatregelen die de stad zou moeten nemen om het tij te keren. De partij stelt voor een armoedetoets in te voeren en de leeflonen op te trekken tot de armoedegrens.

Kinderarmoede en volwaardige maaltijden in scholen aan democratische prijzen in Genk

Agendapunt gemeenteraad juni 2017:
Volgens de cijfers van Kind en Gezien zou in 2016 29,9% van de Genkse kinderen (1 op 3 kinderen!) in  een kansarm gezin geboren zijn. Daarmee stijgt Genk naar het 2de hoogste (!) percentage van Vlaanderen. Vijftien jaar geleden ging het nog over 5 % ! van de kinderen. Dat betekent dus een verzesvoudiging op vijftien jaar tijd!

Brandveiligheid en verdeling van rookdetectors voor elk Genks gezin

Agendapunt gemeenteraad juni 2017: "We weten allemaal dat tegen 2020 rookdetectors wettelijk verplicht zullen zijn in alle woningen in Vlaanderen. Uiteraard een zeer goede maatregel omdat er nog steeds mensen slachtoffer zijn van woningbrand! De recente brand in een woonblok te Londen toont nog maar eens aan hoe belangrijk brandveiligheid en -preventie is! We mogen er niet aan denken dat zoiets zou gebeuren in onze stad en dan denken wij speciaal aan de woonblok Zonneweelde."

Fiesta Social brengt 800 mensen naar Kolderbos

Zaterdag 20 mei  Fiesta Social plaats. 800 deelnemers zakten af naar Kolderbos voor een mix van debatten, conferenties, muziek, kinderparadijs en wereldkeuken. Het weer maar vooral de enthousiaste deelnemers zorgden ervoor dat het voor één dag het warmste plekje van Limburg.

Dit is jouw beweging